FAQ

Trapkracht sensor vs rotatiesensor

De trapkrachtsensor
Bij fietsen uitgerust met een trapkrachtsensor bepaalt de kracht die jij op de pedalen zet hoe snel je gaat. Dus de trapkracht meet hoe zwaar je trapt en past daar de ondersteuning voor aan.

De rotatiesensor
Bij fietsen uitgerust met een rotatiesensor registreert de rotatiesensor dat je trapt, dus het rondgaan van de trappers, en geeft dan gelijk ondersteuning. Hierdoor hoef je dan minder kracht op de pedalen te zetten om ondersteuning te krijgen. (De rotatiesensor heeft een ingebouwde veiligheid, bij het achteruit trappen wordt er dus geen ondersteuning gegeven)

De trapkrachtsensor geeft een meer natuurlijker fietsgevoel, terwijl de rotatiesensor meer geschikt is voor mensen die minder kracht in hun benen hebben.

Reguliere Onderhoud

Maak de ketting af en toe schoon met een reinigingskit, verkrijgbaar bij de fietsenwinkel. Spray ketting en versnelling na een nat parcours, de ketting heeft dan de meeste smering nodig.

Roestende delen kunnen worden behandeld met teflonspray.

Houdt de fietsbanden goed op de juiste bandenspanning. Wij adviseren een bandenspanning van ca. 4 bar.

Het elektrische circuit behoeft geen onderhoud, maar een goede afdichting van naakte draden is van belang. Wanneer een draad geen plastic bescherming heeft, dan is het van belang dit met isolatietape af te schermen. Gelieve de fiets droog en eventueel in een warme ruimte weg te zetten.

Na verloop van tijd kan een rem wat minder direct reageren. Eenvoudig bijstellen kan door de stelschroeven op de remhendels wat uit te draaien. Uit veiligheidsoverwegingen laat u het stellen van de remmen aan de wielzijde liever over aan een specialist.